Vrijdagmiddag werd in bijzijn van inwoners, natuurliefhebbers, vogelspotters en genodigden een nieuw uitzichtpunt geopend bij Vogelplas Starrevaart in Leidschendam. Komende tijd worden meer van dit soort plekken geopend op verschillende plekken in de provincie.

Relatie tussen mens en natuur
Voorafgaand aan het officiële moment werden alle belangstellenden opgevangen bij het kantoor van Staatsbosbeheer aan de Oostvlietweg. Nadat iedereen een warm drankje had ontvangen, namen gedeputeerde Anne Koning van de provincie, wethouder Marcel Belt en Nick de Snoo, provinciehoofd van Staatsbosbeheer, achtereenvolgend het woord.

Tijdens de toespraken werd verteld over het project, waarbij de natuur een impuls krijgt, en waar ook plek is voor de mens. Daarbij werd benadrukt hoe belangrijk het is dat er een plek is voor inwoners om in de natuur tot rust te komen en dat we zuinig moeten zijn op het weinige groen dat er in Zuid-Holland is. Het nieuwe uitzichtpunt is daarbij een investering die daar een impuls aan geeft: zowel voor natuurbehoud, alsook een plek voor de mens in die natuur.

Onthulling telescoop
Echte natuurliefhebbers laten zich niet tegenhouden door een beetje regen, zo ook niet bij de onthulling. Na een korte wandeling kwamen alle aanwezigen uit bij de nieuwe uitzichtlocatie. Daarbij werd de telescoop onthuld door de wethouder, gedeputeerde en het provinciehoofd van Staatsbosbeheer. Met de telescoop kunnen wandelaars over de vogelplas uitkijken. Op een informatiebord kunnen mensen opzoeken welke vogels er te zien zijn.

De uitzichtlocatie ligt halverwege op de wandelroute over de dijk van de Vogelplas, aan de zijde van de Oostvlietweg.