Op maandag 13 maart was de feestelijke uitreiking van de Sportprijs 2022 in Theater Ludens in Voorburg. De zaal in het theater was goed gevuld met lokale sporters, hun familie en bekenden die in spanning zaten te wachten of ze een Sportprijs in handen mochten nemen. Inwoners uit de gemeente Leidschendam-Voorburg die in 2022 het verschil maakten in de sport op individuele basis, met een team of als club kwamen in aanmerking voor de Sportprijs.

Ga zo door
Wethouder Astrid van Eekelen was ook aanwezig bij de feestelijke uitreiking van de Sportprijs 2022. ”Allereerst wil ik iedereen bedanken voor hun sportieve inzet! Het is goed om te zien dat zoveel verschillende sporten uit onze gemeente zijn vertegenwoordigd bij de uitreiking van de jaarlijkse Sportprijs. Sporten en bewegen is belangrijk en daarnaast heeft een sportvereniging of club ook een maatschappelijke rol. Ik vind dat sporten voor iedereen mogelijk moet zijn en er plezier aan beleefd wordt. De genodigden straalden dat uit en zijn een inspiratie voor anderen. Ga zo door!”

Sporter en Sporttalent van het jaar
Raymond van Mourik is ‘Sporter van het jaar’. Hij is al jaren lid van de Reddingsbrigade Leidschendam-Voorburg en doet sinds een aantal jaar aan LifeSavingSport 50+. In 2022 bereikte hij twee keer een 1e en een keer een 2e plaats op het NK. Als aanstormend voetbaltalent nam de 13-jarige Tygo Sommer de prijs in ontvangst voor ‘Sporttalent van het jaar’. Hij begon zijn jonge carrière bij Forum Sport in Voorburg. Nu speelt hij bij ADO Den Haag (jongens onder 14) en loopt hij stage bij de KNVB (jongens onder 14).

Sportteam en Sportclub van het jaar
De award voor ‘Sportteam van het jaar’ ging dit jaar naar het vrouwenteam van Basketbalvereniging Cobranova uit Voorburg. In 2022 zijn de dames Nederlands Kampioen geworden in de Promotie Divisie, het hoogste amateurniveau van Nederland. Paragolfclub Leeuwenbergh ontving de ‘Sportclub van het jaar’-award. De club met leden uit Leidschendam-Voorburg en omstreken begeleidt mensen met een beperking bij het golfen. Plezier en het sociale karakter staan bij Paragolfclub Leeuwenbergh voorop.

55+ Sporter en Inclusieve Sporter van het jaar
Het schoonrijderspaar Peter van Kampen en Brigit de Groot ontving een award in de nieuwe categorie: ‘55+ Sporter van het jaar’. Op kunstijs heeft het paar veel landelijke titels gehaald en de oudere inwoners van onze gemeente zullen het paar wellicht vroeger op de Vliet hebben zien zwieren. Hockeyster Nina Bakker is ‘Inclusieve Sporter van het jaar’. Ondanks haar zwaar lichamelijke beperking staat zij wekelijks vol strijdlust in de sporthal om iedereen van het veld te spelen tijdens rolstoelhockey.