De Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg 2024 staat in het teken van ‘De kunst van het verbeelden’, met focus op beeldende kunst, fotografie en video-art. Tot 15 april hebben inwoners van Leidschendam-Voorburg de mogelijkheid om kandidaten aan te melden bij het culturele samenwerkingsverband ‘Cultuur & Co.’

Cultuurprijs
Na eerdere edities gericht op podiumkunst en literatuur, staat dit jaar ‘De kunst van het verbeelden’ centraal bij de Cultuurprijs. “Kent u een inwoner van Leidschendam-Voorburg die volgens u de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg 2024 verdient? Draag hem of haar dan voor met een goede onderbouwing (bijvoorbeeld met links naar mogelijke recensies, werk en een korte biografie). De voordracht mag ook gaan over een project in deze gemeente, als het maar gaat over beeldende kunst, fotografie of video-art”, aldus de gemeente in een persbericht.

Jury
De Cultuurprijs kent twee categorieën: de Cultuurprijs en de Aanmoedigingsprijs. Een vakjury, onder leiding van Lisette Krul van de Voorburgse Kunstuitleen, zal de winnaars selecteren. De jury bestaat verder uit Jeffrey Grouwstra, een lokale fotograaf, en eerdere prijswinnaar Roland Maas.

uitreiking tijdens Huygens Festival
De uitreiking van de Cultuurprijs en de Aanmoedigingsprijs vindt plaats op donderdag 23 mei tijdens het Huygens Festival Amuse in de Oude Kerk in het Huygenskwartier Voorburg. De prijzen zijn ook dit jaar gemaakt door glaskunstenaar Ming Hou Chen uit Voorburg.

Marcel Belt voorstander van de prijs
Cultuurwethouder Marcel Belt benadrukt het belang van de Cultuurprijs voor het zichtbaar maken van lokaal talent: “Leidschendam-Voorburg heeft goede en talentvolle kunstenaars. Daarnaast zijn er waardevolle kunstinitiatieven. Ze zijn alleen niet altijd even zichtbaar. Met deze prijs zetten wij gevestigd en aanstormend talent graag in het zonnetje.”

Via dit E-mailadres kan je deelnemers voordragen: cultuurprijs@cultuurenco.org.