Rijkswaterstaat kondigt aan dat tussen 1 en 13 april onderhoudswerkzaamheden zullen plaatsvinden aan de verlichting in de Spoortunnel, een onderdeel van de Sijtwendetunnel (N14) in Leidschendam-Voorburg. Deze werkzaamheden zijn erg belangrijk voor de veiligheid en zullen resulteren in tijdelijke verkeersbeperkingen en omleidingen voor weggebruikers.

Extra reistijd
De werkzaamheden zullen zich focussen op de zuidelijke tunnelbuis van de Spoortunnel, waarbij de richting van Den Haag naar de A4 betrokken is. Doordeweeks, van zondag 21:00 uur tot zaterdag 06:00 uur, zal deze tunnelbuis afgesloten zijn voor verkeer. Dit kan leiden tot een extra reistijd van 10 tot 30 minuten voor weggebruikers.

Tijdens deze periode zal de N14 richting de A4 doordeweeks afgesloten zijn tot aan de kruising met de Monseigneur van Steelaan. In de weekenden zal de tunnel in beide richtingen open zijn, waardoor verkeer vrij kan doorstromen.

Vertraging vermijden
Weggebruikers worden geadviseerd om hun reizen goed te plannen. Om vertragingen te vermijden, wordt aangeraden om thuis te werken, buiten de spits te reizen, gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets, of een alternatieve route te kiezen. Digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg zullen de aanwijzingen en omleidingsroutes weergeven.

Eerdere renovatie vanwege veiligheid
Het onderhoud aan de verlichting van de Sijtwendetunnel is onderdeel van een groter renovatieproject dat gepland staat voor 2030. Echter, vanwege veiligheidsredenen en om onverwachte afsluitingen te voorkomen, wordt het volledige verlichtingssysteem nu al vervangen. Deze afsluiting van de Spoortunnel richting de A4 is de vierde van in totaal zes afsluitingen.

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunnen weggebruikers terecht op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of contact opnemen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat via 0800 8002 (gratis).