Bij de bibliotheken van Pijnacker en Nootdorp (Cultura &Zo) en Optieker Keijzershof staan vanaf april speciale inzameldozen klaar. Hier kunnen mensen hun oude, nog functionele brillen in doen.

Deze brillen worden uiteindelijk gestuurd naar volwassenen en kinderen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika, die dit zelf niet kunnen betalen.

Verschillende LionClubs hebben dit idee al op zich genomen, en nu dus ook De LionClub Pijnacker-Nootdorp.

Sinds 2023 hebben verschillende LionClubs zich de actie al toegeëigend. Sindsdien zijn er al zevenduizend brillen verzameld.

De LionClub Pijnacker-Nootdorp is er nu in 2024 dus ook bijgekomen en hoopt hiermee de brillencollectie uit te breiden. De verzamelde brillen worden naar een centraal punt in Antwerpen gebracht.

Zodra er genoeg brillen zijn om 18 volle pallets te vullen, worden ze met vrachtwagens naar Le Havre in Frankrijk vervoerd. Daar worden ze gesorteerd door een Lionsorganisatie uit Frankrijk.

Op verzoek worden de brillen vervolgens naar Afrika, Azië en Zuid-Amerika verzonden.

Help mee en zorg ervoor dat zowel kinderen als volwassenen een kans krijgen om zonder bijkomende problemen weer helder te kunnen zien. Iets wat zo vanzelfsprekend is voor ons, geldt niet voor iedereen.

Wil je je bril inleveren? Lever je onbeschadigde, gebruikte bril(len) in bij een van de verzamelpunten in Pijnacker of Nootdorp. De bibliotheek Pijnacker is gevestigd aan de Julianalaan 47.

Optieker aan het Hoefbladplein 1, Cultura & Zo (waaronder een bibliotheek) aan de Dorpsstraat 7 in Nootdorp.