Woningcorporatie Vidomes heeft groen licht gegeven voor de bouw van 37 sociale huurwoningen in Leidschendam-Voorburg. Deze nieuwe woningen zullen onderdeel uitmaken van het ambitieuze nieuwbouwproject genaamd Triadome.

Recent hebben Maikel Ouwerkerk en Edwin Ouwerkerk van BOBgroep bouw & ontwikkeling, Robert van Rossum van projectontwikkelaar Kingsbridge Investment B.V., en Daphne Braal, bestuurder van Vidomes, de turn-key overeenkomst getekend.

De 37 appartementen bestaan uit 36 tweekamerappartementen en één driekamerappartement. Deze woningen zullen een gemiddeld woonoppervlakte van 61m² hebben en worden gekenmerkt door hun duurzaamheid.

De woningen zullen gasloos zijn, bovengemiddeld geïsoleerd en voorzien zijn van vloerverwarming. Bovendien zal er veel groen en water aanwezig zijn, evenals een gezellige openbare ruimte en afgesloten fietsparkeerplekken. De appartementen zijn bedoeld voor een brede doelgroep, variërend van starters tot vitale senioren.

Daphne Braal van Vidomes zegt hierover: “Met dit project leveren we niet alleen betaalbare woningen, maar bouwen we ook aan een duurzame toekomst voor Leidschendam-Voorburg. We zijn trots op deze stap om ons aanbod aan sociale huurwoningen te vergroten en dat op een hele mooie plek aan de Vliet.”

Het Triadome-project bestaat uit drie gebouwen met een gedeelde groene tuin op het parkeerdek. De locatie aan de Vliet is gunstig gelegen, met alle dagelijkse voorzieningen op loop- en fietsafstand. De buurt zal in de komende jaren transformeren tot een groene, duurzame woonwijk.

De bouw van de appartementen staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024, met een verwachte oplevering in 2026. De woningen zullen worden verhuurd via Woonnet Haaglanden.