Op donderdag 28 maart werd er bij de Smeltkroes Rijswijk een grote paasschoonmaak gehouden. Binnen in de Smeltkroes werden er paaseieren verstopt die gevonden konden worden. Onder het geluid van country muziek konden buurtbewoners ook nog gezellig een danspasje wagen.

De Smeltkroes is een ontmoetingsplek vóór, maar ook door elkaar. En juist het laatste was goed te zien. Er werd namelijk een leuke activiteit georganiseerd, waarbij veel inwoners de handen uit de mouwen staken om de Smeltkroes een schoonmaakbeurt te geven. En omdat Pasen voor de deur staat, konden de bewoners ook nog eens fanatiek paaseieren gaan zoeken in het pand.

Iedere donderdag kun je bij de Smeltkroes gezellig en sportief lijndansen. Zo stond er een grote groep bewoners heerlijk te swingen op de dansvloer.

De Smeltkroes is een ontmoetingsplek voor inwoners van Rijswijk, gelegen aan de rand van de Muziekbuurt in Rijswijk. Samen met Fonteynenburg organiseert het Leger des Heils op deze plek een laagdrempelige inloop met verschillende activiteiten.

Wijkbewoners en andere inwoners van Rijswijk kunnen binnenlopen voor een kop koffie en een praatje, een spelletje spelen of andere leuke activiteiten.Zo vertelt Jopie, een wijkbewoonster ons: “Het is een warm bad om hier binnen te komen. Je wordt bij de Smeltkroes heel lief en goed onthaald.”

Op donderdag 28 maart vond ook voor het eerst het inloopspreekuur plaats van wijkagent Rene Cox en twee studenten van de Politieacademie, Eline en Semmie. Tijdens dit spreekuur konden mensen samen praten over de problemen die ze ervaren in de wijk en mogelijke oplossingen bespreken.

Het volgende inloopspreekuur is gepland op donderdag 4 april van 10.00 uur tot 12.00 uur. Marc Weterings van Rijswijks-Belang was ook aanwezig en ging in gesprek met de mensen die deze dag aanwezig waren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Smeltkroes? Dan kan je er terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer informatie over de activiteiten kun je kijken op: https://fonteynenburg.nl/locatie/de-smeltkroes