Rijswijk zet zich in voor een duurzame toekomst en nodigt lokale ondernemers uit om mee te doen. Om bedrijven te helpen bij het verduurzamen van hun panden, biedt de gemeente samen met partners een gratis energiescan aan ter waarde van €850,-.

Iedere (maatschappelijk) ondernemer in Rijswijk kan nu kosteloos gebruik maken van deze service die inzicht geeft in mogelijke maatregelen om energie te besparen. Maar welke energiescan past het beste bij jouw bedrijf? Je hebt de keuze uit zes verschillende scans:

Energiebespaarscan: Ontvang advies op locatie over ongeveer 50 verduurzamingsmaatregelen, inclusief ambities, wettelijke eisen, subsidies en fiscale voordelen.

Korte Termijn Bespaarscan: Ontdek tijdens een adviesgesprek op locatie welke eenvoudige stappen je op korte termijn kunt nemen om uw bedrijfspand te verduurzamen.

Quickscan Energiemanagement: Analyseer jouw energieverbruiksdata en toekomstplannen om het maximale uit jouw elektra-aansluiting te halen, ook bij netcongestie.

Maatwerkadvies Energielabelverbetering: Ontvang advies over wat nodig is om energielabel C of beter te behalen.

Zonnepanelen Maatwerkadvies: Krijg inzicht in de kosten en opbrengsten van zonnepanelen op het dak, inclusief legplan, businesscase en financieringsmogelijkheden.

Analyse Duurzame Nieuwbouw: Ontvang aanbevelingen voor isolatie, verwarming, koeling, ventilatie, verlichting en zonnepanelen voor bouwproject in voorbereiding, met aandacht voor groenfinanciering, subsidies en fiscale voordelen.

De gratis energiescans worden uitgevoerd door Energieke Regio en worden aangeboden door de gemeente Rijswijk, Belangen Bedrijven Rijswijk (BBR) en de Rabobank. Een energiescan aanvragen kan via energiekeregio.nl/rijswijk.