Voor ouders en verzorgers die in het schooljaar 2024-2025 gebruik willen maken van leerlingenvervoer, is het cruciaal om tijdig hun aanvraag in te dienen. Sinds 1 april 2024 is het mogelijk om een aanvraag in te dienen, maar het is van belang dat deze vóór 1 juni 2024 binnenkomt bij de betreffende instantie.

Elk jaar moet een nieuwe aanvraag worden ingediend om gebruik te kunnen blijven maken van leerlingenvervoer. Let op: een eenmaal toegekende vervoersvoorziening loopt niet automatisch door.

Het aanvraagformulier voor het komende schooljaar is te vinden op de pagina Leerlingenvervoer. Om de aanvraag digitaal in te dienen, is een DigiD vereist. Indien u nog niet over een DigiD beschikt, kunt u deze persoonlijke inlogcode aanvragen op www.digid.nl.

Na het indienen van de aanvraag kunt u binnen acht weken een bericht verwachten. Indien de aanvraag niet compleet is, ontvangt u een verzoek om aanvullende informatie of bewijsstukken aan te leveren. Houd er rekening mee dat de behandeltijd van uw aanvraag hierdoor tot (maximaal) vier weken langer kan duren. Het is dus van groot belang om alle gevraagde bewijsstukken direct bij te voegen.

Voor meer informatie over (het recht op) leerlingenvervoer, kunt u terecht op de pagina over Leerlingenvervoer. Bij eventuele vragen kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14015.