Heb jij altijd al gedroomd van een groene oase in jouw voor- of achtertuin? Of wil je misschien de oprit omtoveren tot een levendige en kleurrijke plek? Doe dan mee met de Tuinmetamorfosewedstrijd van Groei & Bloei! Deze wedstrijd biedt de mogelijkheid om jouw groene ideeën werkelijkheid te laten worden en kans te maken op leuke prijzen. Meedoen kan tot 15 oktober.

Hoe doe je mee?
Het concept is eenvoudig: maak minstens één foto vóór de metamorfose en één foto erna, bij voorkeur op een dag met licht bewolkt weer. Stuur deze foto’s in jpg-formaat, samen met uw contactgegevens en een korte beschrijving van de transformatie, vóór 15 oktober naar Groei & Bloei via e-mail: info@leidschendam.groei.nl. Een deskundige en onafhankelijke jury van Groei & Bloei zal alle inzendingen beoordelen. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 21 november, waarvoor alle deelnemers een uitnodiging zullen ontvangen.

Voordelen
Het vergroenen van de tuin heeft vele voordelen. Niet alleen zorgt het voor een kleurrijk en levendig uitzicht vanuit uw woning, maar het draagt ook bij aan een beter leefklimaat voor zowel jou als de dieren in jouw tuin en omgeving. Planten en bloemen bieden een waardevolle habitat voor vlinders, hommels en bijen. Bovendien dragen ze bij aan verkoeling tijdens warm weer door water te verdampen en schaduw te bieden. Ook helpen ze bij het opvangen van regenwater, wat de druk op het riool vermindert en wateroverlast op straat voorkomt.

Vergoen je parkeerplaats en oprit
Dit jaar richt Groei & Bloei speciale aandacht op het vergroenen van opritten en parkeerplaatsen, vaak vergeten plekken in de tuin. Door bijvoorbeeld tegels te vervangen door open structuren, kan zelfs op deze plekken een bijdrage worden geleverd aan een groenere leefomgeving.