Op donderdag 11 april bezocht Wethouder Marcel Belt basisschool de Driemaster tijdens de Week van de Schooltuin, die plaatsvond van 8 tot en met 12 april. De Week van de Schooltuin heeft als doel om ieder kind de ervaring van een schooltuin te gunnen. Deze week stond in het teken van het motto “Hieper de Pieper, graaf eens wat dieper!”, waarbij scholen, leerkrachten, ondersteuners, schoolbesturen en gemeenten betrokken waren om te laten zien hoe schooltuinieren bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind.

Planten
Op dinsdag 9 april nam de Emmaüsschool ook deel aan de Nationale Buitenlesdag. Hier gingen kleuters aan de slag met het planten van piepers en het zaaien van tuinkers. Ook de Driemaster opende haar moestuin op het schoolplein met het planten van aardbeiplantjes en het zaaien van zonnebloemen en bonen.

“Iedere basisschool een moestuin”
Wethouder Marcel Belt benadrukte het belang van moestuinen op scholen: “Mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn met het zaaien en planten in hun moestuin. Een moestuin is een leuke manier om te ontdekken hoe groenten, fruit en kruiden groeien voor ze in onze keuken terechtkomen. Het draagt bij aan gezond eten en het is ook nog eens goed voor de biodiversiteit. Ik zeg iedere basisschool een moestuin!”

“De scholen zijn goed bezig!”
Miriam Blom van Goed Bezig! onderstreept het educatieve aspect van de Week van de Schooltuin: “Het is fijn om tijdens deze week zoveel blije kinderen buiten in de aarde te zien wroeten. De Buitenlesdag en een Schooltuin helpen kinderen om te leren waar hun groente en fruit vandaan komt. Deze betrokken scholen zijn Goed Bezig!”

Gratis bidons
De Driemaster, een gezonde school, zet zich in voor meer aandacht voor gezonde voeding. GGD Haaglanden ondersteunde dit initiatief door bidons uit te delen aan alle kinderen van de Driemaster, zodat zij elke dag water kunnen drinken in de klas.